Vaikuttaako maailman digitalisoituminen myös teatteriin?

Ellet ole asunut täysin kiven alla, tiedät varmasti, että maailma on digitalisoitunut hyvin paljon vuosien saatossa. Se on vaikuttanut todella moniin eri asioihin. Jopa urheilu ei ole välttynyt kokonaan digitalisoitumiselta, vaan se on saanut uuden lajin elektronisen urheilun muodossa. Tästä syntyy kysymys; tuleeko digitalisoituminen vaikuttamaan myös perinteisiin taide muotoihin kuten teatteriin vai onko näin jo tapahtunut?

Asia ei tietenkään ole ihan täysin suora mukainen niin kuin moni muukaan asia ei ole. Digitalisoituminen pitää sisällään monia eri asioita, ja tietenkin joillakin näistä on vaikutus myös perinteisiin taide muotoihin. Toisin sanoen vastaus pää kysymykseen hyvin nopeasti on, että kyllä, digitalisoituminen on vaikuttanut myös teatteriin. Mutta miten, ja minkälaisia muita mahdollisuuksia tulevaisuus tuo mukanaan? Tämä artikkeli vastaa kaikkiin näihin kysymyksiin.

Kryptovaluutta on yksi nykypäivän mielenkiintoisimmista keksinnöistä

Kryptovaluutat ovat olleet osa maailmaamme jo yllättävän kauan aikaa. Ensimmäinen kryptovaluutta on luotu jo yli kymmenen vuotta sitten, mikä tekee siitä hyvinkin vanhan keksinnön teknologian alalla. Kryptovaluuttojen alkuperäinen tarkoitus oli toimia itsenäisenä maksutapana, vastaavalla tavalla kuten euro tekee. Ainoa suuri ero on se, että toisin kuin euro, kryptovaluutat eivät ole linkitetty yhtään mihinkään.

Nykyään krypto valuutoilla voidaan tehdä todella monia muitakin erilaisia asioita. Silti yksi yleisimmistä käyttötarkoituksista on vieläkin maksuna toimiminen. Tämä on tietenkin asia, jota voidaan käyttää hyväksi teatterin maailmassa. Jotkut verkossa toimivat lippujen myynti sivustot hyväksyvät jo nyt joitakin kryptovaluuttoja maksuna.

Jos olet kiinnostunut käyttämään kryptovaluuttoja maksuna, sinulla tulee tietenkin olla niitä omistuksessa. Onneksi esimerkiksi ethereum ostaminen käy näppärästi verkon kautta. Saat ostettua Ethereumia juuri niin paljon kuin haluat, ja voit käyttää sitä halutessasi lippujen maksuun. Koska ethereum on yksi suosituimmista ja kuuluisimmista mahdollisuuksista kryptovaluuttojen alalla, se on myös hyvin yleinen vaihtoehto maksutapojen listassa.

Lohkoketjuja voidaan käyttää taiteiden alalla

Kuten sanoimme, kryptovaluutoilla voidaan tehdä nykyään monia muitakin asioita kuin vain käyttää maksuna. Tämä johtuu itse asiassa lohkoketju teknologiasta, jonka päällä kryptovaluutta toimii. Joillakin kryptoilla on oma lohkoketjunsa, kun taas toiset käyttävät muiden luomia ketjuja. Esimerkiksi Ethereum lohkoketjua käyttää monet muutkin kryptovaluutat. Tämä ei ole ollenkaan huono asia, sillä siten näitä muita toimintoja voidaan käyttää, jos käyttäjällä on jotakin Ethereum ketjun päällä toimivaa kryptoa.

Näitä toimintoja voidaankin käyttää teatterin alalla ammatti puolella eri tavoilla. Jo lohkoketju teknologian perusominaisuus eli tietojen säilyttäminen ja siirtäminen voi olla käytännöllinen teatteri alalla. Sillä voidaan esimerkiksi suojata käsikirjoituksia pitkän aikaa. Lohkoketju ei ikinä pienene, vaan siihen vain lisätään uusia lohkoja. Siten käsikirjoitus olisi löydettävissä ajan loppuun asti.

Toinen mielenkiintoinen ominaisuus, jonka lohkoketju teknologia mahdollistaa nykyään on äly sopimusten solmiminen. Äly sopimukset ovat sopimuksia, jotka pitävät molemmat osapuolet turvassa. Siten esimerkiksi näyttelijät ja roolittajat voivat solmia sopimuksia käyttäen äly sopimuksia. Tämä on tietenkin vain yksi monista esimerkeistä, joissa äly sopimuksia voidaan käyttää.

Elokuvien teknologia saattaa aiheuttaa hieman haastetta perinteiselle teatterille

Perinteinen teatteri ei ole enää ainoa viihde muoto, jossa käytetään näyttelijöitä, puvustajia ja niin edelleen. Toinen mahdollisuus on tietenkin elokuvat. Elokuvat ovat olleet osa maailmaamme jo uskomattoman kauan aikaa, mutta tämä ei silti muuta yhtä asiaa. Ne ovat tulleet mahdollisiksi siitä syystä että maailmasta on tullut digitaalisempi, ja teknologia on kehittynyt huikeasti.

Nykypäivänä elokuvat käyttävät teknologiaa, johon teatteri ei yksinkertaisesti kykene. Onneksi tämä ei kuitenkaan aseta perinteistä teatteria riskiin. Suurin osa ihmisistä käsittelevät nämä kaksi asiaa juuri niin kuin pitää; kahtena täysin erillisenä asiana.

Perinteisellä teatterilla tulee olemaan aina sijansa

Kaiken kaikkiaan vaikka teatteriin vaikuttaa jollain tavalla digitaalisuus, sillä tulee aina olemaan oma paikkansa maailmassa. Itse asiassa nykyään yhä useammat ihmiset ovat kiinnostuneita kokemaan jotain ilman ruutua. Siitä syystä monet kääntyvät perinteisten taide ja viihde muotojen pariin, kuten esimerkiksi teatteriin.

Parasta tässä on se, että teknologian kehitys on myös mahdollistanut uusia ulottuvuuksia teatterille. Nykyään voidaan esimerkiksi sekoittaa teknologiaa ja perinteistä teatteria hyvin mielenkiintoisella tavalla. Täten katsojille luodaan aivan uudenlaisia kokemuksia, joista aivan kaikki tulevat varmasti nauttimaan.

By admin